Seniorenpastoraat

 

In de jaren zestig (1960-1965) is Schalkwijk als nieuwe woonwijk van Haarlem opgebouwd. Veel jonge mensen, jonge gezinnen, jonge alleen gaanden die samen de bevolking vormden en werk vonden in de wijk zelf of in de directe omgeving. Gedeeltelijk afkomstig uit andere streken van het land en hier deel uitmaken van iets nieuws. Net zo enthousiast is de geloofsgemeenschap ontwikkeld met steeds nieuwe impulsen en inspelend op de veranderingen in de wijk. De twintigers en dertigers van toen zijn nu tachtigers en langzamerhand werd het tijd om aandacht te geven aan het ouder worden.

Inmiddels is er een uitgebreid programma voor senioren gekomen. Er is een netwerk van vrijwilligers voor het bezoek aan tachtigplussers.

Elke week op woensdag is er voor wie zin heeft de inloopochtend van 10.00 -11.30 uur. Hier zijn vrijwilligers gastvrouw en gastheer. Zij schenken een gratis kopje koffie of thee en zij hebben alles al klaargezet omdat ze graag willen dat u zich welkom weet. 

Tijdens de zomervakantie is er een zomerprogramma. Meestal in juni is het programma bekend voor deze zes bijeenkomsten op donderdagmiddag.

Er is de mogelijkheid om mee te doen aan een gespreksgroep of gedichtenleeskring overdag. Het programma daarvan kunt u vinden in de agenda en in de OKE.