Het Oostertrio

Het Oostertrio is een trio bestaande uit Sophie Schreurs ( klarinet), Lotte Grotholt ( altviool) en Maria Nikiforov ( piano). Alle drie de leden studeren aan het Conservatorium van Amsterdam.  Zij brengen zondag 18 november een gevarieerd programma met muziek van Telemann, Rudzinska, Lago, Rachmaninov, Debussy en Bruch.

Sophie Schreurs (1998) begon op haar achtste met haar eerste klarinetlessen. Op haar zestiende werd ze aangenomen op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels studeert ze in de bacheloropleiding van het conservatorium.  Sophie nam deel aan solistenconcoursen en heeft daarbij verschillende prijzen gewonnen. Ook trad ze op met verschillende orkesten, waaronder het Amsterdams Symfonie Orkest Con Brio.

Lotte Grotholt(1998) begon met viool spelen op haar tiende. Op haar zestiende is ze overgestapt naar altviool en studeerde ze aan de jongtalentklas van het ARTEZ conservatorium. Ze volgende diverse masterclasses.  Ze speelt in verschillende kamermuziekensembles en orkesten. Hier treedt ze geregeld mee op. Daarnaast heeft Lotte heeft twee maal een aanmoedigingsprijs gewonnen op het Prinses Christina Compositie Concours ( in 2014 en 2016). Door deze prijs werd haar stuk in 2016 op gevoerd door het Trio Brulesco in Den Haag en Sint Niklaas. Lotte heeft een barok altvioolstok ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Maria Nikoforov ( 1997) is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Ze begon met het zingen in een Kinderkoor. Op haar vijfde ontdekte ze de piano.  In 2013 werd ze aangenomen in Jong Talenten Klas van het Conservatorium van Amsterdam. Gedurende deze vier jaar heeft ze deel genomen aan festivals in Italie en Zwitserland en volgde ze diverse Masterclasses.  Ze heeft op verschillende podia in Nederland opgetreden. Ook heeft ze mee gedaan aan verschillende concoursen . Op dit moment ze studeert bij Frank van de Laar in haar 2e jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam.