Inspirerende Bronnen

De werkgroep Inspirerende Bronnen is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke kerken in Schalkwijk. Door het jaar heen worden avonden georganiseerd rondom een bepaald thema, in de vorm van een lezing, een film, een muzikale avond of een maaltijd. De onderwerpen hebben steeds te maken met zingeving in de brede zin van het woord. En altijd is de vraag: wat heeft dit onderwerp met mijzelf te maken, hoe sta ik erin?

Thema Levenskunst
Voor het najaar van 2023 is gekozen voor het thema Levenskunst. Vanuit verschillende invalshoeken benaderen we het thema. Hoe geef je je leven opnieuw vorm in een nieuw en vreemd land? Wat geeft houvast in je leven als je geconfronteerd wordt met wat je niet
in de hand hebt, zoals ziekte en verlies? En is zingen voor jou ook een bron van veerkracht, om de mooie kant van het leven te ervaren?

2023 09 Inspirerende Bronnen – Flyer najaar 2023 (DEF)

Kunst in de Kerk

 

 

Expositie van Map Wolzak

We kunnen nu genieten van het mooie werk van Map.
12 november na de dienst was de opening.
Map is op allerlei gebied heel creatief. Ze houdt van het werken met stoffen,  maar…dat is duidelijk, óók schilderen heeft haar passie. Haar hart gaat uit naar abstracte kunst maar ook figuratieve kunst heeft haar bewondering. De verf waar ze het liefst mee schildert is acryl of aquarelverf,  dat is allemaal te zien in de expositie. Loopt u rustig langs haar werk, laat het op u inwerken en geniet ervan.
En…het zou weer fijn zijn als u uw mening opschrijft in het boekje dat daarvoor klaarligt.

Ontmoetingskerkkoor

Het Ontmoetingskerkkoor is opgericht in 1963. Het 50 jarig bestaan hebben we dus al gevierd.  Zoals de naam al zegt wordt regelmatig in diensten in de Ontmoetingskerk gezongen.

Sinds 2013 is onze dirigent Jan Nobel. Met zijn enthousiaste en stimulerende aanpak heeft hij weer nieuw elan gebracht in de toch al zo hechte groep zangers en zangeressen, een groep van rond de 25 mensen waarvan de kern al heel veel jaren met elkaar zingt.

Grote inzet, veel enthousiasme, en een gevoel van saamhorigheid en onderlinge vriendschap kenmerken het koor.

lees verder

Als het zich voordoet zingen we ook op andere plaatsen, zoals in de dienst voor verstandelijk gehandicapten in de Cruquius.
Het repertoire is in eerste instantie gericht op ondersteuning en verbetering van de kerkzang in de Ontmoetingskerk.
Daarom worden er regelmatig liederen uit het (Nieuwe) Liedboek gezongen, maar in de breedste zin van het woord kan – vaak tot de verbeelding sprekende – kerkmuziek aan bod komen.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur, met een korte koffiepauze tussendoor.
Wij willen u van harte uitnodigen om een keer een repetitie met ons mee te maken om sfeer te proeven. Vooral tenoren en bassen zijn erg welkom, maar natuurlijk ook alten en sopranen.

Voor informatie kunt u bellen naar:
Wil Saarloos (secretaris) 023-5335927, email saver@antenna.nl.